Germans Grimm

Títol del conte: La ventafocs
Autor: Germans Grimm
Autor (adaptació): Charles Perrault
Editoria: La Galera

Resum:

Una bona noia es va quedar sense mare i al cap d'un temps el seu pare esva casa amb una altra dona que tenia dos filles. Aquestes dues noies li varen fer la vida impossible a la Ventafocs fins que un dia el seu pare li va reglar un branquilló d'arbre que la mateixaVentafocs va plantar vora la tomba de la seva mare i de tant plorar,el va regar i va créixer molt. En aquest arbre sempre hihavia un ocell blanc que cada cop que la Ventafocs demanava un desig,aquest es complia.
Quan el rei va organitzar una festa de tres dies per a què el seufill trobés una dona amb qui casar-se, la Ventafocs esperava aquè ningú la veiés i li demanava als coloms queli donessin un vestit ben luxós. En aparèixer a lafesta ningú va pensar en la Ventafocs i el príncep lava treure a ballar tota la nit. Així van ser les tres nits,ballar sense parar. Però, impacient el príncep persaber de quina família venia, li va parar una trampa i aixíes va poder quedar amb la seva sabateta.
Aquellasabata d'or va passar pels peus de les germanastres però no lianaven bé, fins que van arribar als peus de la Ventafocs itothom es va quedar ben sorprès.
Finalment,la Ventafocs es va casar amb el fill del rei i les dues germanes vanquedar cegues per tota la vida, ja que els coloms les van castigar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada