Germans Grim


Tlitol del conte: La Bella i la Bèstia
Autor: Germans Grimm
Autor (adaptació): Roser Ros
Il·lustrador:Cristina Losantos
Editorial: La Galera

Resum: 
Hi havia una vegada un comerciant ric. Tenia sis fills: tres nois i tres noies.
Les seves filles eren molt belles, però la petita era la més admirada. S'anomenava Bella perquè el nom li anava bé, la qual cosa omplia d'enveja a les seves germanes. I per si això fos poc, Bella també era la més intel·ligent de les germanes.
Un dia el comerciant va perdre tota la seva fortuna, amb excepció d'una cabaneta lluny de la ciutat. Amb llàgrimes als ulls els va dir als seus fills que havien de mudar-se a la cabaneta i que, d'ara endavant, haurien de guanyar-se la vida llaurant la terra.
Així doncs, es van mudar a la cabaneta, i el comerciant i els seus tres fills es van fer agricultors i van aprendre a treballar la terra.
Cada matí Bella s'alçava a les quatre en punt i s'afanyava a netejar la casa i a preparar l'esmorzar per a la família. Una vegada que acabava les tasques de casa es passava el temps llegint, tocant el clavicordi o cantant. En canvi, les seves dues germanes estaven sempre avorrides. No es despertaven fins a les deu del matí; després donaven llargs passejos i passaven el temps parlant sobre els seus amics i els bonics vestits que una vegada van tenir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada