La petita eruga


Títol del conte: La petita eruga
Autor/a: Eric Carle
Il·lustrador/a: Eric Carle
Editorial: kókinos
1a Edició: 2002
ISBN: 84-88342-34-9

Bibliografia de l’alutor/a il·lustrador/a: 
És un autor i il·lustrador estatudinenc de literatura infantil. Quan tenia 6 anys es va traslladar a Alemanya, tot i que ell sempre va voler tornar a Estats Units, la terra de les seves felices memòries de la infància; per això l'any 1952 va tornar a Nova York. Va començar treballant de dissenyador gràfic i més tard va ser director artistic d'una agència d'anuncis .La seva carrera va començar fent els dibuixos del conte "Brown bear, brown bear, what do you see?" per l'autor Bill Martin Jr. Després ell va començar a crear les seves pròpies històries. 
És conegut sobretot per La oruguita golafre, un volum desplegable i taladrat que converteix el llibre en joguina i dóna forma autònoma a la trama narrativa. Carle té una tècnica molt reconeixible, que podria definir-se com «collage impressionista», amb les figures gairebé sempre retallades sobre fons blanc.
 
Resum: 
Aquesta petita eruga  té molta gana. Es passa gran part del conte menjant i travessant fruites, pastissos, gelats, etc.
Més endavant observem com l’eruga menja pastissos i gelats i li agafa un fort mal de panxa. Finalment està tant enpaxada que ja no pot menjar més. Va decidir anar a buscar un niu per descansar. Es va quedar allí durant dos setmanes. Però de sobté, un dia va fer un foradet al niu, va sortir a fora. De cop i volta es  va convertir en una papallona preciosa.

Opinió: 
En aquest conte s'aprenen diferents coneixements que es treballen a l'Etapa d'Educació Infantil; els nombres, els colors, etc. També ensenya la importància d'una bona alimentació; menjar fruita: pomes, peres, maduixes. En canvi mejant pastissos i gelats només aconseguim un fort mal de panxa, com el que li passa a la petita eruga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada