Els nens no volen la guerra


Títol del conte: Els nens no volen la guerra
Autor/a: Éric Battut
Il·lustrador/a: Éric Battut
Editorial: Joventut
1a Edició: 2001
ISBN: 84—261-3189-1


Bibliografia de l’alutor/a il·lustrador/a:  
Il·lustrador francès. 1968 -. Va néixer a Chamalières. Va estudiar Il ·lustració a Lió després de cursar diversos anys d'economia i dret. Va publicar les seves primeres il·lustracions en 1996. Autor d'imatges per a textos d'altres autors i de diversos àlbums propis.

Resum:
Hi havia una vegada un País molt bonic. En aquest havia dos castells molt grans. L’un era de color blau, i l’altre de color vermell. Però un dia un ocell es va cagar als nassos dels amos del castell, és a dir, dels reis. Seguidament se’n van enriure un de l’altre,  però va ser amb un toc una mica burleta! Degut això, es van enfadar molt, i els reis es van declarar la guerra. Aleshores els nens/es, pares/mares que vivíen al castell blau van decidir fer una estratègia per anar a atacar al castell vermell. Però  la gent que vivía al castell vermell no es va quedar de mans plegades, sinó que també van pensar una idea per anar vénçer  al rei i els soldats del castell blau.
Finalment un dia es van trobar tos dos bandols (pares/mares nens/es) al camp de batalla per enfrentar-se. Però de sobte els nens/es del castell vermell i del castell blau es van posar a córrer cap al mig del camp i van començar a jugar. Aleshores els grans van baixar les llançes i les banderes i van acabar la guerra.

Opinió: 
Aquest conte ens fa veure que no serveix de res barallar-nos ni discutir amb els altres... sinó que amb pau i amor tots vivim més bé. Això es reflexa amb la felicitat dels nens/es quan es posen a jugar al mig del camp de batalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada